31/1/10

No frivolitzem el debat sobre la jubilació.


Ahir escrivia sobre la frivolitat d’alguns polítics. Avui diré alguna cosa sobre aquest debat de l’endarreriment de l’edat de jubilació.

El primer que penso és que hi veig una improvisació malaltissa o mala fe en treure-ho sense estudiar i sense una proposta en ferm, justament en la setmana en que el President espanyol se’n va al World Economic Forum de Davos i, amb la por del que li pot caure a sobre (que ens cau igualment i a tots) se’n empesca la de treure aquest globus sonda gens treballat ni prou meditat. Així, dit de passada, també es pensa que s’estalviarà que pensem en l’augment de l’atur (4.326.000 aturats -18,8%- i pujant), o l’11,8% de dèficit públic del 2009 (que ja veurem si no és més) i la retallada subsegüent que ens ha de venir al damunt necessàriament. En definitiva, una cortina de fum per acontentar els prestamistes i economies mundials que han de confiar en nosaltres per a deixar-nos els diners que gastem de més.

Tornant al tema de la jubilació, és cert que hi ha altres Estats que ja ho estan aplicant però sempre d’una manera raonada i ben estudiada. Si les pensions són un pacte entre generacions, ens cal un debat seriós sobre qui, com i quan.

Reconeixent que el debat és sobre la taula dels tècnics, molt probablement s’hauria d’haver fet –igual que molts d’altres- en el moment en que les coses anaven bé. Tampoc no es pot passar a tothom pel mateix sedàs ja que ni totes les feines són iguals ni tothom ha cotitzat durant els mateixos anys i, per tant, hi haurem de trobar factors correctors amb seny i sentit comú.

És evident que també caldrà tenir en compte la força de treball més jove que anirà entrant progressivament al mercat i, per tant, considerar que frenar-la seria un error que pagaríem molt car.

Haurem d’afegir-hi molta dosi de pedagogia i flexibilització laboral per tal de que ens anem mentalitzant de que si bé no podem fer algunes feines quan tenim certa edat, sí que en podem fer d’altres, fins i tot millor que quan s’és molt jove. Vull dir que haurem de trobar la manera de que puguem evolucionar de feines més físiques, estressants o que requereixin molta concentració cap a feines de més paciència i tacte humà. Si som una mica intel·ligents sabrem trobar fórmules per continuar actius en feines alternatives, treballar menys hores, etc. No m’ho miro només des d’un plano econòmic –que és obvi que cal- sinó de pur retorn de valors a la societat en el moment en que l’experiència acumulada es tant gran.

Aquest debat exigeix molta responsabilitat i fer-lo d’aquesta manera és negatiu i enrocarà les parts. Una vegada més, aquesta frivolitat dels governants actuals del PSOE és esfereïdora.

1er míting d'una llarga campanya. Artur Mas.










Aquest matí he estat al Pavelló Vall d'Hebron. Ple de gom a gom i amb gent que ha hagut de marxar. Molta gent dreta i això que ha durat més de dues hores.

Es nota la il·lusió i les ganes de la gent. Suposo que és normal quan les coses estan així però hi ha una completa sintonia i es nota.

No ha costat gens omplir ... la gent hi ha anat contenta i n'ha sortit satisfeta però amb la sensació de que cal treballar el boca orella i perseguir els vots un a un. Convèncer i estirar a la gent a votar pel canvi.

Aquesta serà la nostra feina.



Aquí us deixo la transcripció de la nota de premsa de la Federació:


El líder nacionalista proclama que “Catalunya pot acceptar ser una nació dintre d’un estat, però mai una província de la nació espanyola”

El president de CiU, Artur Mas, ha expressat aquest migdia que de cara a les properes eleccions al Parlament de Catalunya, “la nostra actitud és la il·lusió; el nostre objectiu, el canvi; i el nostre compromís, governar amb els millors per la gran majoria dels catalans”. “El proper govern serà el de la millor gent, de la més preparada i la més entusiasta, la més sòlida, que tingui coses a aportar. Si son de CiU millor, però si n’hi ha algun de fora més preparat l’aniré a buscar”, ha anunciat.

Mas ha clausurat amb la seva intervenció la festa-míting de CiU al poliesportiu de la Vall d’Hebron de Barcelona, que s’ha fet per celebrar la seva elecció com a candidat de la federació nacionalista a la presidència. Davant d’unes 4.000 persones que omplien de gom a gom el pavelló, Artur Mas també ha tingut l’ocasió de bufar les espelmes del seu pastís d’aniversari, ja que avui mateix compleix 54 anys.

El líder nacionalista ha constatat que en el seus constants recorreguts per pobles i ciutats de Catalunya en els darrers sis anys hi ha trobat “la il·lusió brillant als ulls de molta gent”. Mas ha explicat que el que li ha donat empenta tots aquests anys d’oposició, tot i haver guanyat les dues darreres eleccions nacionals, ha estat “la força de les conviccions, i la força immensa de la gent de CiU que he tingut al costat en tots aquests anys difícils”.

“Si el volem, el canvi requereix un 10% d’inspiració i un 90% de transpiració”, ha advertit, abans d’explicar que “vull el canvi per a que Catalunya assoleixi les cotes més altes de llibertat i progrés pels ciutadans”.

Artur Mas ha citat Einstein per recordar que “la posició més elevada a que pot arribar una persona no és a governar, sinó a servir”. “Si algun dia esdevinc president de Catalunya i m’oblido d’això, us demano que em planteu cara, i també que planteu cara a qualsevol govern que cregui que manar és més important que servir al seu poble”, ha reclamat.

Mas ha advertit que “la primera dècada del segle XXI Catalunya no l’ha aprofitat prou bé”, i ha insistit que “la primera prioritat és superar la crisi i aixecar el país”. Per a fer-ho “res és més important que estar al costat de la gent que està disposada a assumir riscos i sacrificis per tirar una empresa endavant, al costat de les empreses, que son les úniques que creen ocupació”, ha recalcat.

El líder nacionalista ha subratllat que “aquest país pot acceptar ser una nació dintre d’un estat, però el que no acceptarem és que la vulguin convertir en una província de la nació espanyola”. “Això no ho acceptarem mai”, ha proclamat entre la ovació del públic.

ELOGIS DE DURAN AL CANDIDAT

A Mas l’ha precedit en l’ús de la paraula el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran Lleida, que ha glossat les condicions que fan del candidat nacionalista“de llarg el millor i el més preparat”: “És una persona valenta, serena i alhora audaç; preparada i sobretot honesta; capaç de liderar el canvi, de governar i amb autoritat per fer-ho”, ha explicat Duran.

El dirigent nacionalista ha constatat que “mai un govern com l’actual havia allunyat tant els catalans de les seves institucions, mai un govern havia fet el ridícul d’aquesta manera; amb CiU hi haurà govern, amb el tripartit és com no tenir-ne”. “Els socialistes signifiquen més improvisació, més impostos i baixada de les pensions; a Zapatero li demanem serietat en el tracte d’aquesta qüestió”, ha reclamat Duran.

Per la seva banda, el president Jordi Pujol, que ha obert l’acte, ha constatat que “el país està encallat; però no tingueu por, perquè la societat, la gent, té vitalitat, encara que hagi perdut autoestima”.Amb tot, el president Pujol ha recordat que “sense bona política, sense objectiu ni direcció, un país s’atura”. “Un país ha de tenir un bon govern, que no el freni, que li doni impuls i incrementi l’impuls que té”.

Jordi Pujol ha glossat les virtuts d’Artur Mas, de qui ha dit que “en temps difícils, no es pot posar al davant gent que no tingui molt de talent i categoria”. “Cal preparació tècnica, idiomes, coneixement dels debats actuals i de l’economia, i tot això en Mas ho té”. Pujol ha lloat també la “valentia i sentit de l’honor i el compromís” del cap de files nacionalista, i ha reclamat que en els mesos que venen “cal anar a trobar a tothom: als cansats i als decebuts, perquè no és veritat que no val la pena, també pel compromis i l’obligació de la gent de defensar les coses nobles i l’interès del país”.

30/1/10

L’Odissea de Volar. Fins el 14 de febrer, a Mataró












Ho trobareu a l'Ateneu Caixa Laietana, al carrer Bonaire.

Feia molts dies que hi volia anar i, per una cosa o altra no trobava el moment. Aquesta tarda, baixant del casal de la gent gran del parc, ens hi hem arribat. Sempre m’ha apassionat el volar i els ginys de l’aire.

Ens hi hem estat una bona estona i val molt la pena.

És un tast del món de l’aviació però molt recomanable. Us hi podeu divertir provant els molts simuladors de vol que hi ha instal·lats.

Els pastorets, per la gent gran del parc.










Aquesta tarda hem anat a Pastorets. No se si han assajat molts mesos o és que s’hi ha posat molt intensament. Potser més aviat les dues coses alhora. Més d’una hora d’obra en un format molt professional. Molt bona actuació que, fins i tot, m’ha fet emocionar el en passatge del fill pròdig: “Pensa en ta mare! “ i em desfaig com un flam. Suposo que em ve de petit ...

Molt bé! Felicitats per la feina a tot el repartiment i a la terratrèmol de la Carme que no es pot estar quieta. Quin nervi!

Prou de fer el ridícul, si us plau !


Cada setmana, en Tremosa, ens explica el més interessant de la setmana.

Semblaria esperpèntic si no fos perquè la realitat supera el que escriu. No m’agraden les exageracions i no ens fa cap bé que les coses vagin així però més mal faria el que ningú ho expliqués i continuéssim escoltant els missatges enganyosos que ens arriben del govern de l’Estat.

Prou ja!

Us recomano que llegiu la secció d’economia de La Vanguardia d’avui (4.326.000 aturats 18,8% i 11,4% de dèficit públic). La situació és molt seriosa i només es pot abordar fent el que cal. O els polítics comencen –jo el primer- a fer el que calgui, escoltant als millors de cada tema, i sense preocupar-se de si és o no del seu interès electoral o no en sortirem.

Tinc la sensació de que els socialistes pensen que les coses s’arreglen soles i en sortirem sense més. Tanta frivolitat m’altera i he de fer esforços per intentar fer comprendre les coses d’una forma senzilla però, a dia d’avui, no veig ni a Mataró, ni a la Generalitat, ni a l’Estat, cap símptoma de sensatesa.

El que estem veient és tant greu que sembla increïble.

El canvi és urgent i la solució cada dia exigirà més sacrifici.

29/1/10

Us recomano les Festes de Sant Joan Bosco, a LA LLÀNTIA de Mataró


Aquest vespre, amb en Vicent i en Pere, hem anat a visitar la fira Mercat Medieval de la Llàntia.
Bon gènere i bona gent. Hem sortit carregats de formatges, sobrassada, cansalada, olives, olivada, pa, etc etc
A més, amb els amics de la FAVM hem picat pop i una mica de vi. Excel·lent !
No feu cas de la foto, que no val res, però la sobrassada de poc negre sí. I la venedora de Felanitx, com tota la resta de paradistes, súper simpàtics. Val la pena. De veritat.


Programa previst:
Inauguració el proper divendres dia 29 a les 20:00 hores amb el MERCAT MEDIEVAL, instal.lat a la Plaça de La Roda de Andalusia (davant de l'Església de La Llàntia), en què quedeu convidats.

salutacions

PROGRAMA

DIA 30
8h Matinades
15.30h Futbol
17h Cercavila popular
20h Ofrena floral a l'esglèsia

DIA 31
12h Missa en honor Sant Joan Bosco x LLuis Martinez Sistach (cardenal bcn)

27/1/10

Ofrena per la Memoria Holocaust i la Prevenció dels Crims contra la Humanitat


Aquesta tarda hem participat de l’ofrena per la Memòria de l’Holocaust i la Prevenció dels Crims contra la Humanitat i així honorar la memòria de les víctimes del genocidi.

El 27 de gener de 1945 l'exèrcit soviètic entrava al camp de concentració d'Auschwitz (Polònia), el camp més gran construït pels nazis. Set mil presoners van ser alliberats però s'estima que en aquell camp van arribar a morir més d'un milió de persones.

Per commemorar aquests fets, honorar la memòria de les víctimes i sobretot per no oblidar-los el dia 27 de gener ha estat designat com el Dia de la Memòria de l'Holocaust i la Prevenció dels Crims contra la Humanitat per decisió de l'Assemblea General de l'Organització de les Nacions Unides.

La resolució insta tots els Estats membres a elaborar activitats educatives que inculquin a totes les generacions, actuals i futures, valors que evitin possibles actes de genocidi en el futur. A més del caràcter memorial, la institucionalització del Dia de la Memòria té com a objectiu que les generacions més joves tinguin l'oportunitat de conèixer i reflexionar sobre la destrucció que va suposar l'Holocaust i acostar històries reals d'aquells que ho van patir.

La història ens ensenya tot, fins i tot a no caure en els mateixos errors, i per això aquesta commemoració té per objecte difondre entre la ciutadania les tràgiques lliçons de l'antisemitisme per a la seva eradicació definitiva i educar a les noves generacions en els valors del respecte a les persones de diferent credo, ètnia o una altra condició personal o social.

Sentir el nom de tantes persones perseguides i mortes en els camps de concentració només de Mataró ens ha posat la pell de gallina En aquest sentit, hem de treballar per una societat basada en la no-violència i la no discriminació i la importància del foment del diàleg antireligiós.

26/1/10

Balanç de l'any 2009 a Capgròs

Aquesta és l'entrevista que va publicar el Capgròs en el seu número 1096 i que podeu consultar també aquí. Es tracta del balanç que fem nosaltres de l'any i consta de tres blocs. A continuació us passo el text íntegre:

"Cal escoltar el ciutadà, aquesta és la diferència entre CiU i el govern"

L’any ha estat marcat per la crisi. Per què no hi ha hagut un consens govern-oposició per tirar endavant mesures per fer-hi front?En situació de crisi el ciutadà vol veure com l’administració s’estreny el cinturó, tal i com ells mateixos fan. No pas en ajuts socials, sinó en elements menys prioritaris. Per poder aprimar l’estructura municipal hem de començar per l’estructura de govern, però cada cop que en parlem ens diuen que el pacte de govern es inamovible. No hi ha manera de poder parlar de menys regidors a dedicació completa, de competències impròpies dels ajuntaments, de reduir les despeses en comunicació, o de canviar la política clientelar amb les entitats. Si no es pot parlar de tot això, ja no podem anar més enllà a buscar un consens. La voluntat de diàleg del govern acaba sent una pantomima.Tant el govern com oposició parleu de la reducció de la despesa corrent, però això és suficient per combatre la crisi?Per combatre una crisi, cal mirar el teu nivell de despeses i situar- lo en un punt de solidesa respecte als teus ingressos. Ara mateix la despesa corrent està molt per sobre dels ingressos. La participació de l’Ajuntament en els ingressos de l’estat ha caigut un 22. El que passa aquí és que en aquests darrers anys hem convertit uns ingressos variables com els de l’Estat en una despesa fixa ingressos variables. Ara aquests ingressos han caigut per la crisi econòmica, però la despesa corrent es manté fixa. Així és difícil que ens n’acabem sortint. I què hauria fet CiU per combatre la situació actual?Dues coses: per un costat, buscar una situació d’estabilitat econòmica; per l’altre, trobar complicitat amb societat civil per tirar endavant projectes. La gent ara percep que l’administració està una mica en contra d’ells, que els posa impediments. Tothom que vulgui tirar un negoci endavant necessita que l’administració li faci costat, li doni suport i li faciliti les coses. Però sembla que tenim una administració més preocupada pel canvi climàtic –que és un tema molt seriós- que no pas per la pèrdua de més de 1000 llocs de treball en el comerç local. El comerç és el sector que genera més ocupació a la ciutat. Però si l’ajuntament no és conscient d’aquesta pèrdua de llocs de treball, quan d’aquí a uns anys vingui El Corte Inglés com ens ho farem per fer una aposta real en el comerç de la ciutat? Necessitem que l’administració potenciï la creació de valor afegit, que no passi tot per la construcció. Sembla que un cop haguem contractat els paletes, ja no calgui fer res més. Es refereix al TecnoCampus? Sí, ha de ser molt més que dues torres i un edifici universitari. La qüestió és si serà capaç de treure alumnes capaços de transferir coneixement real a les empreses. És aquí on hem de treballar, perquè si aconseguim pujar al tren de les noves tecnologies no serà gràcies a un edifici maco, sinó perquè comptarem amb alumnes que disposaran d’un valor afegit diferencial als de les altres universitats. Creu que el projecte TecnoCampus tal i com està concebut complirà aquest objectiu?És un projecte que hem de recolzar sí o sí perquè pot contribuir a canviar la fisonomia de la ciutat, però necessita molta mes atenció de la que se li està donant. La facultat de ciències de la salut és un pilar important, però no ho és tot, també ho són els estudis d’enginyeries i telecomunicacions, que poden ser un gran projecte de futur però no hi estem prestant prou atenció. Hem d’aconseguir captar empreses, hem de vendre el nostre campus residencial, hem d’aconseguir que el projecte marítim sigui important ja que és un element que ens diferencia de la resta de ciutats, hem de generar contactes amb universitats xineses o japoneses... Tot un seguit d’elements que hem de potenciar per crear una imatge de ciutat que ens ajudi a tirar endavant el TecnoCampus i fer-lo atractiu. Compartiu a grans trets els projectes del govern, tot i que amb matisos. Això vol dir que el model de ciutat del tripartit ja us està bé, o és que no heu tingut ocasió de desenvolupar un projecte propi?El projecte TecnoCampus, per exemple, només s’ha omplert de contingut quan l’hem concretat entre tots. No podem renegar d’aquelles coses que poden ser positives, però només si aquestes es treballen de manera adequada. Per aconseguir-ho, necessitem la complicitat de tota la societat, de les idees que aporten. Això a CiU ho tenim molt clar, Mataró necessita la complicitat de la societat civil, el contacte de l’administració amb els ciutadans perquè tot tiri endavant. Si la gent no confia en l’administració, és molt difícil que després s’arrisquin a crear nou teixit econòmic.

"CiU està pujant com a marca, mentre que la marca PSC està baixant"

Què ofereix CiU perquè la societat civil torni a sentir confiança vers l’Ajuntament?Ara l’Ajuntament no manté un contacte real amb els ciutadans capaços de fer coses. Necessitem un alcalde més proper i valent, que visiti les empreses, que sigui el primer comercial de la ciutat, que vengui els seus projectes i escolti les necessitats de les empreses. No podem pensar que només amb anar a les inauguracions ja mantenim prou contacte amb la gent. Cal escoltar-la de veritat, i aquesta és una de les grans diferències entre CiU i el govern. El nostre compromís és escoltar tota aquella gent que s’està jugant els seus diners per tirar endavant projectes a la ciutat. Els únics que ens poden treure de la crisi son els ciutadans de Mataró, tant els treballadors que defensen els seus llocs treballant cada dia més i millor, com els empresaris que intenten tirar endavant els seus projectes sent cada dia més productius i competitius. Sense producció ni competitivitat, és molt difícil que ens en sortim. Per aconseguir aquests dos factors, també hem de treballar per reduir les elevades taxes de fracàs escolar. No podem modificar el currículum escolar, però si motivar els alumnes perquè surtin més preparats. Podríem, per exemple, potenciar els intercanvis escolars amb centres de l’estranger o fent un pacte amb les escoles d’idiomes mataronines per potenciar la presència de l’anglès a la ciutat. Parleu molt de la necessitat d’estar en contacte amb els ciutadans, però CiU encara no té una gran presència als barris. La realitat electoral és la que és. No tenim la mateixa implementació a tots els barris, no hi tenim la mateixa entrada que els socialistes, que durant molts anys han disposat de la clau d’accés a determinades entitats i associacions d’aquests barris. Però tenim clar que ara mateix la ciutat pren el mateix camí del moviment electoral global. CiU està pujant com a marca, també a Mataró, mentre que la marca PSC està baixant. Però la tendència de vot als barris segueix anant cap al PSC. Com penseu fer-ho per capgirar-la?D’un cens de 85.000 votants, la diferència entre els vots dels partits del govern i els de l’oposició va ser tan sols de 2.500 vots. Hem demostrat que a Mataró CiU guanya a les eleccions al Parlament català, però fins ara no hem pogut mobilitzar el mateix electorat per als comicis municipals. Les enquestes que tenim ens diuen que el PSC està baixant de manera homogènia a la ciutat i que CiU s’hi acosta, en dos anys hem reduït la nostra diferència electoral a la meitat. Segons els nostres sondeigs, a Mataró el 65% dels ciutadans diuen que tenen voluntat de canvi, això vol dir que alguna cosa està passant. Ara ens tocarà accelerar la nostra presència al carrer per liderar aquesta nova tendència. El canvi cada dia és més a prop. Però si voleu governar, haureu de buscar pactes. Amb el PP?Caldrà buscar aliats, sí, però sempre hem dit que els pactes electorals els configuren les urnes. Nosaltres no rebutjarem mai a ningú, la nostra estratègia és entendre’ns amb el màxim nombre de partits de la ciutat.En el balanç de l’any heu estat molt crítics amb la gestió de Pumsa. Segurament Pumsa com a promotora ha fet coses que no li han sortit prou bé, però finalment qui sotmet l’empresa municipal a fer determinades coses és l’Ajuntament. Pumsa és tan sols el braç executor d’unes determinades polítiques. El que passa aquí és que ens fem trampes al solitari, l’Ajuntament esquiva els controls de l’administració i utilitza les empreses del grup Pumsa per superar el límit de l’endeutament. Pumsa actuava com a promotora especulativa, però ara que amb la crisi s’ha frenat la pilota, enlloc d’aportar diners a l’Ajuntament, Pumsa truca a la seva porta per aconseguir avals, ajut de caixes i endeutaments. El deute conjunt d’Ajuntament i empreses municipals és de més de 180 milions d’euros, quan el pressupost conjunt volta els 130 milions. I el forat econòmic creix ja que les finances de l’estat, les plusvàlues i les llicències d’obres estan baixant i no tenen perspectives de creixement a curt termini. I què cal fer?L’auditoria municipal ja ha dit al conjunt d’empreses que tindran moltes dificultats per retornar el crèdit i que cal reorientar la seva activitat. Nosaltres ja fa dos anys que diem que s’han d’integrar totes en una sola companyia i racionalitzar la seva despesa. Però aquest procés implicaria gairebé aturar tots els projectes urbanístics?Però és que aquesta és la realitat que tenim. Molts dels projectes previstos per a 2010 estan condicionats a que hi hagi finançament. Veient com està la cosa, difícilment ens donaran aquest finançament. Seguim gastant-nos els diners en comunicació però potser no tindrem finançament per construir pisos de lloguer, i això és el que ens sap greu. Però vosaltres no us heu mostrat especialment a favor dels pisos contenidor de Figuera Major, que seran de lloguer per a joves.Nosaltres no entenem com encara a dia d’avui no hi ha debat públic sobre si és adequat viure en pisos contenidor. Molt ens temem que es tiri endavant tot i saber que això pot no complir algunes normatives i per un procés de compromís electoral. Sent l’obra pòstuma d’ERC pot ser que no es pugui fer perquè ningú ho podrà finançar.

"El projecte de Maresme Digital TV és un fracàs directe de l'alcalde"

Al govern no li va agradar que l’oposició en bloc es posés al costat dels veïns de Figuera Major.No es tracta de fer costat als veïns en totes les seves demandes. El que hem fet és escoltar-los. El govern finalment ha acabat modificant el projecte dels pisos contenidors amb peticions nostres i dels veïns, però no ho ha fet fins que els veïns han protestat als plens i l’oposició els ha demanat que els escoltessin. Les vostres reclamacions passen per la revisió del Pla de l’Habitatge.Es va firmar el 2006 en unes circumstàncies que han canviat totalment i que cal tornar a estudiar. Però el govern s’hi nega i ens vol mantenir presoners del que es va signar llavors. No estem dient que es pari de construir, sinó que revisem el pla. Ens està marcant unes perspectives fins al 2017, però no té cap lògica comptar amb un document amb una perspectiva tan a llarg termini amb la situació econòmica actual. Diem el mateix amb el Pla d’equipaments. No tenim un espai polivalent per fer concerts ni per realitzar fires, la situació amb els teatres també cal revisar-la, a l’igual que els equipaments esportius del centre. De nou, però, el vostre model de ciutat es basa en corregir coses que ja estan en marxa, sense alternatives. Tenim les nostres pròpies propostes a realitzar a cada lloc de la ciutat, al Triangle dels Molins, a l’eix Riera, al Sorrall... Des de l’oposició no ho podem tirar endavant, però sí posar sobre la taula aquestes idees i discutir-les. Per què no ho fem? Per què aquests temes només apareixen quan arriben les eleccions? Ens passem el dia jugant al gat i al gos amb el govern, i això ens preocupa molt. No es tracta d’esmenar la plana a cada acció que faci el govern. Tenim el nostre propi projecte però veiem que és impossible parlar-ho amb el govern, discutir-ho, buscar acords, fer dels dos projectes un de sol. Ells porten 30 anys tirant per la via directe, unilateralment, sense adonar-se que això se’ls està acabant. Tampoc us han escoltat en la fusió de les dues televisions. No és una fusió, sinó una absorció. Maresme Digital TV es va vendre com un projecte tecnològic, comarcal i d’ocupació, i finalment ha estat un fracàs directe de l’alcalde, que l’ha tirat endavant sense escoltar ningú. Hi hem invertit una milionada i arrossegat molts ajuntaments de la comarca que ara s’adonen que la cosa no funciona. L’única sortida que han trobat ara és absorbir TVM, després de fer-li competència directa amb diners públics. Busquen en TVM el que no han aconseguit ells: ingressos publicitaris i espectadors, ja que Maresme Digital no s’ha fet un lloc en l’opinió pública. És una fugida endavant que comportarà un nou augment en la despesa en comunicació?I què faríeu vosaltres?Ja no l’hauríem creat en el seu moment, perquè ningú la demanava. Ara mateix considerem que és un projecte tocat i enfonsat, el tancaríem i retornaríem la llicència. Si des de CiU ho haguéssim d’afrontar més endavant, intentaríem posar el canal a la venda perquè els ciutadans poguessin recuperar part de la despesa feta. L’Ajuntament no pot estar al darrere d’un projecte tant costós, i alhora ajudar a la gent que ho necessita en uns moments de crisi econòmica. Quina previsió feu de l’any que ara iniciem?Creiem que aquest 2010 el govern ja ha donat els deures per acabats, un cop ja ha contractat tots els paletes per a aquest any. Ara voldrà treure pit inaugurant el TecnoCampus, veient si posa la primera pedra del Corte Inglés, inaugurant més obres del FEIL, el Museu del Gènere de Punt, el Museu Bassat... I, sobretot, procurar que durant l’any no passi res. Ja ha acabat amb tots els seus projecte i no li queda marge de maniobra per fer res més.

25/1/10

Jordi Pujol visita Mataró

Avui hem tingut en Jordi Pujol a Mataró. Diu que s'ha retirat de la política però l'agenda la continua tenint atapeïda ...

Hem estat amb ell mentre li feia una entrevista la revista Tribuna Maresme i, a continuació ens hem desplaçat fins a la Rectoria de la Basílica de Santa Maria, concretament a l'estudi on el Creure Avui també li ha fet una entrevista. Finalment l'hem acompanyat a la sala d'actes de Caixa Laietana, que per cert a omplert de gom a gom i on feia una conferència "Societat laica i pluralitat religiosa en la Catalunya d'avui" organitzada per l'associació Cristianisme Segle XXI.

La revista Capgròs entrevista a l'Artur Mas


El passat 22 de gener l'Artur Mas va visitar diferents pobles del Maresme i també Mataró, on va participar d'un dinar amb empresaris. La revista Capgròs aprofitant la visita li va fer una entrevista que podeu llegir a continuació.
Mas defensa l’arribada del Corte Inglés però amb les “coses ben fetes”
El cap de l'oposició al parlament de Catalunya i president de CiU creu que si l'afer de Can Fàbregas no es fa bé Mataró pot acabar sense Corte Inglés

El president de Convergència i Unió, Artur Mas, va assegurar a Mataró que el seu partit és partidari que “el Corte Inglés vingui a Mataró”, tot i que va remarcar que ho havia de fer “amb les coses ben fetes”. En aquest sentit, el cap de l’oposició al parlament de Catalunya va recordar que aquest centre donaria “capitalitat comercial” a la ciutat. “Mataró té un teixit comercial important i el Corte Inglés pot ajudar a refermar la seva naturalesa”, va afegir. Però Mas també va remarcar que de moment s’estava imposant “el sí a l’arribada” d’aquesta locomotora comercial però “amb les coses mal fetes”. “I si no es fa bé, acabaran no venint”, va etzibar. Per ell, tant l’alcalde, Joan Antoni Baron, com el regidor d’urbanisme, Ramon Bassas, no han fet les coses “com calia”, pel que sí el seu grup de CiU a la ciutat “pressiona” és perquè així “ho han de fer”. Mas va afirmar que Joan Mora , cap del grup municipal de la federació nacionalista a Mataró, estava fent “la feina ben feta també en aquest tema” i que té “tot el suport del partit”.Artur Mas estava de visita per la comarca divendres passat, dia 22, on es va trobar amb diferents empresaris i agents del món econòmic per palpar la situació actual al Maresme. El president de CiU va explicar que allà on anava recollia “impressions similars”. “Les empreses lamenten que tenen dificultats per accedir al crèdit, un segon punt és la bestiesa de pujar impostos en plena crisi com passarà amb l’IVA just en un moment on calen més diners per consumir, gastar i les empreses per invertir”, va anar desgranant. Mas va destacar també que el govern de la Generalitat “anava pel seu compte sense resoldre problemes” i que “la burocràcia” és “creixent”. Això s’afegeix a les paraules dels treballadors, de qui Mas va destacar de nou el problema de la pujada d’impostos, la por al tema de “l’ajustament de plantilles, ja que viuen de la seva feina i lloc de treball”, i la necessitat de trobar “solucions imaginatives perquè les empreses puguin ajustar-se en moments difícils sense que això sigui un daltabaix pels treballadors”. “A altres països més o menys s’ha aconseguit”, va recordar Mas.Sobre les característiques del Maresme, comarca colpida per la crisi però també per la situació del tèxtil, Mas va remarcar que l’única solució era “invertint de nou”. “només les empreses poden fer-ho, si elles no tenen confiança en el país i en l’economia no es podrà tirar endavant”, va explicar Mas, qui va assegurar que amb inversió “no hi haurà llocs de treball en 15 dies però sí amb 15 mesos”. “una altra solució és engreixar l’administració, però això ens porta a la ruina del país”, va afegir. Una solució emprada pel govern de la Generalitat segons Mas, que ha passat “de 143.000 treballadors a 220.000”. “No té cap justificació; només en part perquè si som més a Catalunya, ha d’haver-hi més serveis, però aquesta disbauxa de contractació no és beneficiosa perquè el teixit empresarial sigui dinàmic”, va recordar. El cap de l’oposició també va posar límits a la proposta de Comissions Obreres de pagar als que es queden sense prestacions: “Calen subsidis, sí, però no volem un país de desocupats i subsidiats, si no un lloc on qui vulgui treballar tingui feina, i això només s’aconsegueix amb mesures per crear riquesa. Estem a la cua d’Europa en tema d’ocupació i això demostra que no es fan les coses bé”.


Podreu tenir més informació, aquí

24/1/10

40è Cros Ciutat de Mataró. 90è Campionat de Catalunya











No m’atreveixo a donar una xifra però eren milers les persones que, aquest matí, ens hem aplegat al circuit permanent “Camí dels contrabandistes” de Mataró.

Gairebé 3000 atletes han estat tot el matí competint per les medalles i trofeus i, per fer marca i plaça pels estatals. Però, la gran majoria, en realitat, competia pel plaer de fer-ho, per la satisfacció que proporciona l’esport. L’esperit de superació, d’equip, i de sacrifici van lligats de la ma amb l’esport. Avui, contemplar l’espectacle feia sentir bé.

Els Lluïsos de Mataró, organitzadors, anaven de bòlit però se’ls veia satisfets. Molt bé Lluïsos!