8/8/10

Travessa Ulldeter a Núria, clàssica 2010.

Organitzada pel Grup de Muntanya Vall de Camprodon, sant tornem-hi amb la clàssica.

Un autocar gairebé ple i cap a fer afició, que per això es munta. 6,30h estació d’autobusos, i a quarts de vuit comencem a caminar i a la una tothom a Núria –alguns molt abans i algun poc després- però tothom content per la feina feta.

Us deixo recull de fotos i els links cap a la del 2009 i la del 2008 on hi trobareu més informació.




Sortim des de la corretera de l'estació, i comencem a caminar cap al Xalet

Aquí ja hem passat el xalet i enfilem cap el coll de la marrana. Gra de fajol a l'esquerra i bastiments a la dreta.
Darreres passes cap al coll de la marrana. Ens hi enfilem pel camí d'hivern, que puja per la falda del gra de fajol per tal de no fer la pendent tant dreta.
Vista des del coll de la marrana. Hem de deixar-nos caure cap al fons, sempre a la dreta. Anem fins a les fonts del Freser i continuem fins al fons del Circ, cap a la barraca de Tirapits


Vista, tot esmorzant, des de la barraca de Tirapits.
La barraca i part de l'equip acabant d'esmorzar
Després d'esmorzar ens elevem a l'esquerra de la barraca, cap el coll de Tirapits. Aquí teniu la vista sobre la vessant dels Torreneules.
Carançà
I l'altre clàssica, la explicació de la llegenda de Roland que en Toni dedica a la Canalla i als no tant petits que cada any l'escoltem amb més devoció. S'ha de dir que, com el bon vi, en Toni cada any millora.
Aquí teniu un link cap al vídeo d'un altre any.


Ja al Noucreus, en Joan Vila fa la foto de consuetud.

Just a la falda del Noucreus, després de saltar per la tartera. Ens hem repartit i els més tranquils han fet el camí lògic del descens per l'esquerra (menys dret i més fàcil -a la dreta de la foto-)
Engaltant-li cap a Núria, seguint el Torrent del Noucreus sense pèrdua possible.


Dins de l'any Maragall, el Ripollès també hi celebra els seus actes. A Núria hi trobareu una exposició i, per exemple, el 12 de setembre vinent podeu venir a fer la mateixa travessa que avui, però commemorativa i dins els actes programats.