11/6/11

Avui, ple de constitució del nou govern



Joan Mora es converteix en el primer alcalde de CIU de la democràcia a Mataró

El líder de la federació nacionalista assumeix l’alcaldia oferint diàleg a les forces polítiques de provada tradició democràtica i situa la reactivació econòmica com l’eix central del seu programa de govern

Mataró ja té un nou alcalde, és de Convergència i Unió i es diu Joan Mora. Faltava poc més d’un quart d’hora per arribar a les dues del migdia, quan el primer alcalde de CIU de la democràcia a la ciutat, Joan Mora, prometia el càrrec i rebia de mans de la regidora de més edat, la socialista Maria Carme Maltas, el bastó del govern i la banda vermella amb l’escut de la ciutat. Acompanyat per la seva dona, Pilar, els seus fills Marc i Joan; i en presència del portaveu de CIU al Parlament, Oriol Pujol, Mora ha pronunciat el seu primer discurs situat ja a la butaca presidencial de la Sala de Plens estenent la mà una vegada més a totes les forces polítiques de tradició democràtica per arribar al consens i el diàleg necessaris per “treure Mataró de la crisi”.

La reactivació econòmica, frenar l’atur, ajudar aquells que no tenen feina i en definitiva, aconseguir treure la ciutat de la forta crisi econòmica i financera que pateix serà la prioritat del seu nou equip, format per vuit regidors, i que iniciarà aquest mandant governant amb minoria. “Estem aquí per explicar a on ens trobem. Els mataronins tenen dret a saber que vivim un temps difícil però també que amb l’ajuda de tots ens en sortirem i ens farà més forts. Amb més cohesió social, amb més igualtat, amb més justícia social i essent com a ciutat i nació col•lectivament més lliures”.
Al costat de la “reactivació econòmica” Mora ha detallat quins seran els eixos programàtics dels propers quatre anys fonamentats en un canvi de gestió “més eficient i austera”; l’aposta pel Tecnocampus, el tren orbital, l’ampliació del port i els projectes del front marítim; la promoció de la ciutat per convertir Mataró en un referent pel país; la consolidació del Museu d’Art contemporani, la biblioteca Antoni Comas i el Museu del Gèner de Punt –així com la definició del nou Teatre Municipal-; l’inici dels treballs de revisió del Pla General, del catàleg del Patrimoni i del Pla de l’habitatge; i el manteniment dels actuals serveis sanitaris i educatius, així com el treball per la construcció dels equipaments pendents.

Primera reunió de govern:

El nou govern de Mataró, format per set regidors de CIU, ja ha començat a treballar. Poc després del Ple de Constitució, a quarts de sis de la tarda, el nou cartipàs municipal s’ha reunit a l’Ajuntament en una primera presa de contacte amb les principals responsabilitats que haurà d’assumir cadascú. Mora ha distribuït les tasques de govern en grans àrees que han quedat repartides de la següent manera:

JOAQUIM FERNÀNDEZ OLLER: Regidor de Participació i Nova Ciutadania (Agència de Suport a l’Associacionisme, Civisme, Mediació comunitària, Nova Ciutadania, Cooperació i Desenvolupament) i d’Obres, Serveis i Manteniment

MARCEL MARTÍNEZ BRUGUERA: Regidor de Cultura i Ensenyament

NÚRIA CALPE MARQUET : Regidora de Via Pública (Policia Local, Protecció Civil i Mobilitat)

MONTSERRAT RODRÍGUEZ SÁNCHEZ: *Regidora d’Urbanisme; Habitatge (Habitatge i Llicències Urbanístiques); Medi Ambient i Sostenibilitat (Llicències d’Activitats; Agenda Local 21 i Medi Ambient)

PERE GALBANY I DURAN: *Regidor de Benestar Social i Família (Joventut, Gent Gran i Dona); Consum, Salut i Esport

MIQUEL REY CASTILLA : *Regidor de Promoció Econòmica i Innovació (IMPEM, Llicències d’Activitats; Promoció de Ciutat; Mercats, Empresa i Ocupació; Universitat; Promoció Internacional i Agermanaments,comerç i fires)

CAROLINA SOLER SOTO: *Regidora de Serveis Centrals (Secretaria General; Sotsdirecció Econòmica; Estudis i Planificació Estratègica; Compres i Contractacions; Recursos Humans; Informàtica i Telecomunicacions; Atenció Ciutadana

Us avanço la nota de premsa