22/6/11

Cloenda del curs de les Aules Sènior



Aquesta tarda he tingut l’honor de clausurar el curs 2010-2011 de les Aules Sènior de Mataró, en un dels meus primers actes que he fet com Alcalde i que s’ha celebrat al Teatre Monumental. Les meves paraules han estat d’agraïment a les persones grans que mantenen l’esperit per aprendre, per esforçar-se a adquirir coneixements seguint una formació continuada. I dono les gràcies especialment a la Maria Lluïsa Circuns que després de 17 anys al capdavant de l’entitat, avui s’ha acomiadat del càrrec de Presidenta. Gràcies per fer de la vostra entitat un puntal de referència, tu mateixa has repassat aquells inicis en els quals només eren uns 100 alumnes i has expressat amb efusivitat la importància de no tenir vergonya per conèixer i per –com has dit- “estimar amb un cor ple de tendresa”.

La doctora Begonya Roman, professora de filosofia i ètica de la Universitat de Barcelona, ha estat l’encarregada de dedicar la conferència d’enguany a “l’Ètica per a societats multiculturals”. M’hi he sentit plenament afí a les seves paraules. Ètica que hem de tenir nosaltres i que han de tenir també les noves comunitats que s’adhereixen.

En l’acte també hi ha assistit el Secretari general de la Universitat Pompeu Fabra, Dr. Josep Fargas; el President de la Fundació Caixa Laietana; i la Sra Carme Andreu, Secretària d’AFOPA. En acabar els parlaments, s’ha fet un especial homenatge als alumnes que assolien els 90 anys, una d’elles la mateixa Maria Lluïsa, a qui jo mateix he col·locat la medalla. El concert de cloenda ha anat a càrrec de l’orquestra de Cambra de l’Empordà.