27/5/07

Dia de les eleccions


Després de la feina feta, la meva sensació és de pau.

Volia anar a votar a les 9 però m'han dit que cap periodista vindria. Per tant, ho he fet a les 10.
Després, amb en Pim Esperalba, hem voltat per tots els col·legis, durant tot el dia. Com que ens hem entretingut saludant a molta gent, al final, no hem arribat a tots.

Després de molts anys de veure'n, la sensació era de col·legis buits i de tristor. La baixíssima participació es palpava a l'ambient tal i com, al vespre, ha quedat reflectit. La participació ha estat d'un 46 i escaig per cent, és una vergonya per tots els polítics.

Per a mi, aquest és el missatge que n'hem d'extreure d'aquestes eleccions. La gent ens ha girat l'esquena i ho hem de saber llegir. Hauria de parlar dels nostres resultats, hem pujat després que des del 91 CiU havia anat perdent regidors a cada elecció i aquesta vegada ho hem capgirat i en tindrem un més que el 2003. Ara en serem 7. Però essent un bon resultat, no és el que jo volia i, per tant, em queda l'esperonament de tenir una bona plataforma pel 29 de maig del 2011.
Els nostres objectius eren d'arribar a una situació on el TPT no sumés i, per tant, obrir un escenari nou. Aquest fet no s'ha produït i, sense donar per feta la reedició, el que és clar és que està a les seves mans. Per tant, allò de que tots guanyen, res de res. Hem pujat però no hem aconseguit l'objectiu primer.
Ara bé, tornem a l'abstenció que és el que més em preocupa. EL MODEL ESTÀ EN CRISIS ! Diguem-ho clar.


La gent ens ha dit que "ja ens ho farem". Si no sabem llegir aquest missatge i canviar, de veritat, no ens en sortirem.

Ja fa temps que dic i escric que les llistes obertes, segones voltes, o altres mesures imaginatives, poden ajudar però també cal una regeneració exemplificant de la forma de fer política i en el llenguatge polític. No podem amagar l'ou. Els partits polítics passem moments difícils en quant al nombre d'efectius. CiU els ha passat i ens estem recuperant però encara no som el que havíem estat, ni el que podem i hem de ser. Necessitem l'ajut de tothom i un pas endavant per fer el canvi, que crec sincerament, milloraria molt Mataró i la qualitat de vida dels mataronins.

A partir d'ara, tenim molta feina en tots sentits.

També vull donar un missatge per a tots els que han confiat en CiU i han anat a les urnes: moltes gràcies. Us ben asseguro que tindreu un equip que no defallirà i que està il·lusionadíssim per començar a treballar. No us defraudarem i espero que sabrem aconseguir que, d'aquí a 4 anys, seran molts més els que ens faran confiança.

Pel que fa a l'equip que ha treballat en la campanya, no tinc paraules per dir-vos tot el que penso, però em coneixeu i sabeu que us porto al cor.