23/9/08

PUMSA, sessió llarga, llargament demanada.

Després de gairebé un any i mig de demanar-ho, avui hem fet una sessió específica per a explicar els projectes.

Mira que m’explico malament eh !!! Jo demanava una cosa tant simple com: projecte A. Quan es va planificar? Quins costos es van preveure? Qui ho va ordenar? Amb quins objectius? Quan es pensava tenir enllestit? Quina és la situació a dia d’avui? Amb quins costos tenim a dia d’avui? En quina data ho pensem tenir enllestit? Quines garanties hi ha? I així del projecte B, del C, del D ... etc.

És a dir, una cosa que qualsevol empresa hauria de saber.

Ah! Doncs tot i les explicacions, que vaig agrair molt i molt, clar, no vaig poder tenir aquesta fitxa de cada projecte. Caram! Com som els Consellers! Es veu que això porta molta feina i no s’ha fet ! Clar que en porta de feina! Això ja ho sé, però també sé que no es pot gestionar bé una companyia sense saber els costos de cada projecte i, aquí, una de dos, o no es porta –com es diu- o no es vol ensenyar per falta de temps d’escriure-ho com ho demanem els Consellers. No em vull imaginar un altre motiu perquè seria molt greu.

Però, atenció ... per exemple, a l’entorn Biada hi tenim una forta inversió, mil.lions d’euros. Sempre s’ha dit que la venda al Corte Inglés permetrà cobrir però sense marge. Llavors ... si ens endarrerim en el lliurament respecte a la data prevista voldrà dir que li vendrem al Corte Inglés per sota del que ens ha costat? No, eh que no? Doncs si no tenim aquestes dades com ho sabrem? I aquesta operació només és un exemple perquè n’hi ha moltes. O no? O és que a Lepanto-Churruca no n’hi tenim molts també de mil.lions d’euros pagant interessos i amb el projecte endarrerit? A PUMSA hi ha bons professionals i nosaltres necessitem aquesta informació en ordre a la transparència.