14/5/09

El President de PUMSA podria utilitzar l’agenda del Consell d’Administració de forma electoralista?


Ho sabrem molt aviat perquè la campanya de les Europees començarà la propera setmana. Concretament dijous 21 a la nit.
Els Consells de PUMSA estan fixats amb molta anticipació. L’últim concretament es va moure un dia pel futbol. En el meu cas, he proposat alguns canvis per coincidir amb alguna cosa, p.e. amb Ple del Consell Comarcal i mai me’n he sortit. Tots els que estem en empreses i organismes autònoms o diferents Consells Municipals sabem que els canvis es produeixen a conveniència de l’agenda del govern i fins un punt, seria comprensible.
Ara bé, la cosa podria començar a ser barroera i descarada. La utilització sense cap pudor de tots els recursos possibles és una pràctica provada per part de qui mou els fils del govern. En els últims anys ho hem pogut comprovar sobradament.
Dic tot això perquè, amb l’excusa de les eleccions Europees (que fa mesos se sap quan seran) ara ens han canviat la data del Consell de PUMSA del dia 26 al dia 19. Sobra dir que el 19 tinc Ple del Consell Comarcal i, per tant, hauré de triar.
Tot això, s’entendria si algú ens expliqués la necessitat. Qualsevol conseller entendria un moviment si això beneficiés l’empresa o si s’hagués explicat fa setmanes. “per evitar la coincidència amb la campanya” –diuen- ? L’ús polític de tota l’administració municipal per part dels actuals dirigents del PSC està desbordant el mínims.
També podria ser però, que ens assabentem que l’avanç en sí no és per evitar la coincidència sinó precisament perquè hi coincideixi electoralment.
Em podria equivocar, sobretot si ECI no es presta a aquest joc, però com que en aquest Consell es te la intenció d’adjudicar el “trasllat” de Can Fàbregas, cal avançar-lo per poder anticipar una foto electoral on ECI signi la compra, això sí, amb tota la plana major socialista mataronina al capdavant.
Els indicis son clars, i n’hi ha de tècnics: primer PUMSA necessita liquidés i segon, costaria d’entendre que PUMSA traslladés la nau sense tenir la venda lligada (ara només tenim el concurs però cap compromís públic) i n’hi ha de polítics: el govern no dona cap pas que no faci sonar l’orquestra propagandística.
Per tant, podria ser que s’hagués avançat el consell amb la finalitat de que sigui abans de la campanya i que, sobretot, abans de l’inici es pugui fer la foto propaganda intentant amagar la capgrossada del trasllat amb la signatura pública amb El Corte Inglés?
Aviat sortirem de dubtes.