8/12/08

ANIREM A ESCOLTAR EN MIQUEL ROCA



No pas a celebrar res.
Els motius expressats l’any passat continuen vigents. Molta gent al nostra País, per bonhomia, viu aliena als perills que representa la interpretació restrictiva de la que parlava. PP i PSOE són la mateixa cosa quan es tracta de Catalunya. Jo ho tinc molt clar.
L’any passat vam votar en contra de la proposta del PP de celebrar un acte institucional el dia de la Constitució. Repeteixo que es pot tornar a llegir el nostre discurs al Ple i veureu fins quin punt les coses de casa van malament. Fins i tot en una que hem avançat, la de tenir les balances fiscals, no ens ha servit de res. Diu que, en política, cal tenir paciència. Molt bé! Però qui? ... els catalans, clar.
Segur que aquesta constitució és millor que viure sota la bota del dictador Franco però la seva interpretació és cada dia més contraproduent per a Catalunya i ja es veu com és utilitzada per a limitar les nostres aspiracions d’autogovern.
Veurem què hi diu en Miquel Roca, uns dels pares de la constitució i un polític brillant que ha sabut sortir-ne i, a més, crear una gran empresa. Anirem a escoltar-lo perquè, ell, és dels qui creu que avui dia no hi ha l’esperit que els ponents hi van intentar reflectir i sempre és un plaer escoltar-lo, però que quedi clar que de celebrar la constitució, aquesta que ens impedeix per exemple, tenir una cosa tant bàsica com és l’Estatut del 30 de setembre de 2005 i que es va aprovar pel 95% del Parlament (tots menys el PP) ... de celebrar dic, res de res.