27/12/08

El crack o la crack ? del Tecnocampus


Tant costa explicar les coses com son !!!
No entenc aquesta fal·lera per donar la volta a les coses. Si no fos que ja és una costum habitual en aquest govern, diria que és obra d’un o una crack de la comunicació. Dic això perquè haurem d’esbrinar si és obra de la Presidència o del nou responsable de comunicació que han fitxat al Tecnocampus (aquí sí que no s’estalvia) i que la fa relliscar d’aquesta manera. Primer, quan l’ICO es retira de la inversió ens pretenen fer empassar la notícia com a una gran cosa ja que altres bancs ens donen crèdit. I ara, quan PUMSA es retira del finançament del TCM ens pretenen fer creure que és perquè ja no cal.
I no és que no sigui veritat que es poden fer estalvis aprofitant la conjuntura, que sí. Sinó que és veritat això però també ho és el fet de que PUMSA havia previst (abans de les passades municipals) uns beneficis en 4 anys de més d’onze milions d’euros i, ara, tot indica que farem més o menys la pau (break even que en diuen ara)
En definitiva la responsabilitat de la direcció política de PUMSA, que és qui en marca els objectius, és flagrant. La credibilitat que ens mereix és ben poca. Si ara no hi ha “pelotazo” a la IVECO-PEGASO i s’ha endarrerit (de moment un any) el Corte Inglés i Lepanto-Churruca (ja veurem) doncs hem d’estalviar d’algun lloc i l’obra que tenim més a ma és el TCM. Per tant, modifiquem especificacions de la construcció prevista i ja tenim una part molt considerable de l’estalvi.
En una obra pressupostada, ara, en 60 milions, es pot fer estalvi? Sí, segur (recordem que n’havia de costar 43) Ara es treballa una mica més ajustadament i, per tant, en una part segur que és cert. Ara bé, amagar aquí al darrere tot allò que no es farà en aquest moment no te sentit. Explicant la realitat tothom entendria millor les coses. Que ara no tindrem tants diners? Doncs endarrerim una mica allò que és possible sense generar sobre costos futurs i cap problema. Que si el projecte Bohigas era car, li traiem floritures (o no) i estalviem ... que si l’aparcament és gran i, de moment, no el necessitarem doncs ja l’acabarem més endavant ... que com que de moment tampoc tenim cua d’empreses per instal·lar-s’hi doncs endarrerim l’acabar una de les dues torres ...
Tot això és perfectament explicable dient, senzillament, quina és la situació real. No fer-ho i continuar construint una realitat a mida del govern tripartit és nefast. En el fons, genera desafecció perquè la gent no ens creu. Potser no saben perquè ben bé què passa? Però tampoc ens entenen i no se’ns creuen.