10/12/08

Volem una Universitat internacional a Mataró.

L’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES) implica la convergència dels estudis universitaris europeus per permetre als seus estudiants poder formar-se a diferents centres i exercir la seva professió a qualsevol país de la Unió Europea sense problemes d’homologació dels títols. Aquest procés, previst pel 2010, és una oportunitat per a les dues universitats que hi ha a Mataró per a captar més alumnes, per a oferir titulacions pròpies, per a reformar els plans d’estudis,... Tant l’Escola Universitària Politècnica de Mataró, com l’Escola Universitària del Maresme, han d’aprofitar la conjuntura per fer un salt endavant i consolidar la nostra ciutat com un pol d’atracció universitària, actuant de forma estratègica i eficaç. Amb el TECNOCAMPUS “totxo” no n’hi ha prou. Mataró inverteix uns 60 mil·lions d’euros, una bona part en l’edifici universitari del que ja hem parlat altres vegades. Aquest edifici –tot sol- ja ens costarà més del que aportarà l’Estat amb el conill que s’ha tret del barret del finançament extraordinari pels ajuntaments (només pel 2009). Però ara cal anar més enllà d’això. Pensem que s’ha de buscar una sortida dins el Mapa Universitari públic de Catalunya i, a més, trobar un Partner internacional de prestigi que vulgui apostar per Mataró. Hi calen les idees, un parc tecnològic potent que aglutini tot el teixit empresarial de la comarca, i sortir al carrer a lluitar per situar Mataró al mapa universitari.
Des de CiU creiem que Mataró ha de liderar l’arribada d’una Universitat Internacional. Fa temps que ho diem. Aquesta donaria l’oportunitat a la comarca del Maresme de afermar-se com la porta nord de la Gran Barcelona. Una Universitat Internacional potent necessitaria un espai considerable i per això proposem aprofitar l’edifici del Passeig del Callao com a pista inicial d’aterratge de la Universitat. Mentre estant, en cercaríem la millor ubicació per al campus que en pugui necessitar.
En aquest mes el Ple de desembre, el govern, ha descartat aquesta opció encara que pensem que ha estat més per no donar cap visibilitat a CIU que per res més ja que, a dia d’avui, ja hem confirmat que s’han donat els primers passos en la direcció proposada per CIU visitant una possible candidata. És una mica trist veure com es nega fins i tot el que s’està fent si això ha estat proposat per CIU. Curta volada ... !!!
De tota manera, això no ens farà desistir i continuarem aportant el nostre esforç per a vestir les idees que ens permetin aportar prosperitat econòmica. Aquesta, sens dubte, seria una gran oportunitat ja que ens aportaria, d’entrada, la immersió en l’anglès, un dels grans dèficits de la nostra societat.